top of page

Tábor Válinor!


O letních prázdninách jsme se společně s několika Protoňáky zúčasnili letního tábora pořádaného spřáteleným klubem Gerlach z Bratislavy. Tábor se uskutečnil nedaleko Nitry v malebné lesnaté oblasti Ponitří přímo u paty kopce na jehož vrcholu se pyšně tyčí zřícenina hradu Gýmeš. Celým týdenním programem se nesl příběh druhého věku Tolkienovy Středozemě, kdy se z Valinoru stateční elfové pod velením Finweho synů vydali na strašnou bitvu proti temnému pánu Melkorovi (známém též jako Morgoth).

Účastníci prošli náročným bojovým výcvikem v mnohých hrách a své šermířské dovednosti utužili též v boji proti Melkorovým sluhům Balrogům. Nepříliš příznivé počasí pak prověřilo jejich houževnatost a proto byli na konci tábora připraveni utkat se v závěrečné bitvě proti obávanému strůjci zla. Síly dobra však zvítězily a Morgotha pak odsunuly za hranu světa do nicoty.


Atmosféru tábora nedokonale ilustrují přiložené fotografie. Kluci se mimo bojové, strategické i noční hry každý den účastnili mše svaté a modlitby svatého růžence. Došlo také na celodenní výpravu přes kopce k rozhledně, ze které jsme mohli obdivovat tamější členitou krajinu.

Už se těšíme zase na prázdniny a další dobrodružství!

16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page